Over the New Port en initiator Ruben van Zwieten

Onze Inspiratie

Ruben van Zwieten is de oprichter van Le Nouveau Port Normandie. Het begon allemaal in Amsterdam-Zuid, de Zuidas. Het bekende en drukke zakencentrum van Amsterdam. Eind 2012, in de nasleep van de economische crisis, ontstond het idee van een beschutte werkplek. Waarom de Zuidas? Zuidas was in tijden van crisis de belichaming van alles wat ‘stoer’, onpersoonlijk en professioneel is. Daar een sociale organisatie starten, waar medewerkers de kans krijgen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen, waar ruimte is voor reflectie, filosofie, rust en menselijkheid; dat voelde bijna als een invasie van bezet gebied. Het moest ook een plek worden waar het zakelijke publiek zich thuis kon voelen. Het resultaat was De Nieuwe Poort: een restaurant met bar, veel vergaderruimtes en ruimte voor verdieping.

Van de Nieuwe Poort Amsterdam naar Normandië

Het concept sloeg aan en al snel volgden nieuwe locaties. Eerst dicht bij huis, in Rotterdam. Nu willen we huizen van inspiratie en ontmoeting bieden in heel Europa. Na Amsterdam en Rotterdam zijn we onlangs geopend in Valencia en Normandië met appartementen op fantastische locaties. Deze Europese huizen van ontmoeting en inspiratie hebben meerdere functies. Enerzijds zijn het hotels met restaurants, appartementen, cafetaria’s en vergaderruimten, beheerd door professionals en mensen die de kans verdienen. Daarnaast worden de nieuwe locaties onderdeel van een Europese campus van The New University.

De Nieuwe Poort in Valencia

Ondertussen heeft El Nuevo Puerto in Valencia al bewezen een inspirerende locatie te zijn voor het leiderschapsprogramma van The New University. In de toekomst kijken we ernaar uit om meer verdiepingsreizen te organiseren voor leerlingen, studenten, young professionals en executives naar alle steden waar The New Port zal komen.

Over Ruben van Zwieten, Normandië en de toekomst

In 2013 won Van Zwieten de titel ‘Theoloog van het jaar”. Vervolgens werd hij in 2014 door Vrij Nederland uitgeroepen tot ‘beste dominee’, na een rondgang langs zijn vakgenoten. In 2014 riep de Volkskrant hem uit tot een van de 5 meest invloedrijke personen van de toekomst. Hij ontving hetzelfde eerbetoon van NRC Handelsblad, dat hem in 2010 uitriep tot een van de meest invloedrijke jonge mensen voor het komende decennium.

Onze initiator Ruben van Zwieten is een vernieuwer van de Kerk. Ook was hij lid van de Young European Leaders klas van de Europese denktank Friends of Europe 2019. Het huis in Valencia is de tweede internationale locatie van ‘The New Port‘. Het mag geen toeval heten dat deze locatie zich bevindt in tweede stad van oprichter Ruben van Zwieten: Valencia. Op de plek waar hij inspiratie vond voor zijn boek, wil hij nu ook anderen inspireren om grote hoogten te bereiken.